Hoppa över och gå till innehåll

Belysningen blev som en ny värld

Anton Lundholm, vd för Part Construction, blev positivt överraskad när han såg resultatet av den nya belysningen i produktionsanläggningen. Dessutom sparar företaget 70 procent av energikostnaden med den nya armaturen.

Belysningen påverkar arbetsmiljön, rätt belysning ökar trivseln och produktiviteten. Part Construction i Kalix har bytt ut belysningen i sin produktionsanläggning och är väldigt nöjda med resultatet.

– Det blev bättre än man hade kunnat vänta sig. Jag är otroligt positivt överraskad när jag såg hur ljust och fint det blev. Trots att vi har en lägre energiförbrukning, säger Anton Lundholm, vd Part Construction.

– Vi har sparat 70 procent av energin på belysningen och fått ett bättre ljus än vi haft tidigare.

Belysningen blev som en ny värld

Part Construction köper elmaterial direkt av Rexel. Installationen i anläggningen i Kalix gjordes av Elektrikergruppen i Norr.

– Ljusmässigt går det inte att jämföra med hur det var tidigare, säger Dennis Säfström, vd på Elektrikergruppen i Norr och tillägger att många säger att det blev som en ny värld.

– Vi har satt upp rörelsevakter för att kunna styra belysningen på olika sätt. Styra ner vissa tider. Pleid är en bra produkt, den är enkel att installera och använda.

Totalt installerades drygt 30 armaturer från Luzense Unilamp. Armaturen är utrustad med så kallade low glare linser som är bländfria.

– En utmaning har varit att få ljuset dit det ska vara, få ljus på vertikala ytor och att det också ska vara bländfritt. Ett önskemål har också varit att öka ljusnivån för att förbättra arbetsmiljön. Vi ökade ljusnivån till nästan 1700 lux, förklarar Nicklas Granberg, regionsäljare belysning på Rexel.

Artikeln i sin helhet finns att läsa på rexel.se 

Text: Petra Lodén Foto: Fredrik Westerberg

 

Om Part Construction

Part Construction ingår i den familjeägda företagsgruppen Part Group som är mest kända för sina prefabricerade badrum.

De tillverkar cirka 9 500 badrum till kunder i framför allt Norden. Det kan vara nybyggda bostäder, hotell, sjukhus med mera. Förutom badrum bygger företaget bostadsmoduler, prefabricerade kök och schaktmoduler.