Hoppa över och gå till innehåll
Effektiv energilagring

Optimera er energianvänd-ning med energilager

Energilager är en spännande och växande marknad med oändliga möjligheter. För närvarande drivs den av kort återbetalningstid för stödtjänster, men potentialen är långsiktigt mycket bredare än så.

Imd Lgh 907X510

Skräddarsydd lösning för era behov

Överväger ni att investera i energilager? Vi erbjuder skräddarsydda lösningar inom energilager som är anpassade för olika typer av fastigheter, oavsett om det är bostäder, kontorslokaler, industrier eller större anläggningar.

Genom att integrera energilager i er fastighet ger det möjligheter att optimera fastighetens energibehov, samtidigt som ni främjar både ekonomisk tillväxt och hållbar utveckling. Kontakta oss för att boka in ett platsbesök med någon av våra installatörskunder.

Kontakta oss om energilager

Investera i energilager för en lönsam framtid

Det finns flera fördelar med att investera i energilager:

Kortare återbetalningstid med stödtjänster
Stödtjänster är det mest lönsamma sättet att använda ett energilager idag, genom att du får en återbetalningstid på bara några år.

Kapade effekttoppar   
Energilager är smart att använda för att kapa effekttoppar under en viss period på dygnet.

Elprisarbitrage
Som innebär att du laddar energilagret när elpriset är lågt och sedan använder elen från energilagret när elpriset är högt.

Ödrift vid elavbrott
Energilager kan användas för att fortsatt få elförsörjning vid ett eventuellt strömavbrott, ett så kallat ödrift vid elavbrott.

Ökad tillgänglig effekt 
I vissa delar av landet är elnätet hårt belastat vilket påverkar den effekt som du kan få från elnätet. Öka effekten genom ett energilager som laddas under låglasttimmarna, och sedan används under höglasttimmarna, exempelvis till DC-laddning av elbilar.

Energilager

Få ut ännu mer av dina solceller och sänk din elkostnad med energilager

Kostnadseffektivt och mindre klimatavtryck med hjälp av solen. Energilagring kräver att din fastighet samlar in energi från solen, detta gör du genom att installera solpaneler på din fastighet.

 

Minskade energikostnader och ökad energieffektivitet för kommersiella fastighetsägare

Vi tillhandahåller energilager för fastighetsägare från utvalda leverantörer. De vanligaste användningsområdet för energilager idag bland fastighetsägare är:

  •  Sälja stödtjänster
  • Kapa effekttoppar
  • Sänka huvudsäkringen

Vissa fastighetsägare tar ett ännu större grepp kring sin energioptimering och genomför kartläggning. Ett ytterligare användningsområde för energilager därefter är ökad egenanvändningen av solel och att dela el mellan fastigheter.

Kontakta oss om energilager

Fastighetsagare Bild 907X510
Industri Bild 907X510

Ökad effekt med energilager för industri

Vi erbjuder energilager från utvalda leverantörer till industrier. De vanligaste användningsområdena är att sälja stödtjänster till elnätet, minska kostnader genom att kapa effekttoppar, sänka huvudsäkringen och öka tillgänglig effekt i områden med belastade elnät.

Vissa väljer att kombinera några av användningsområdena framför allt för att sälja stödjänster och att kapa effekttoppar. Vi på Rexel erbjuder modullära lösningar från cirka 100kW/100kWh upp till flera MW/MWh och dessa kan installeras inomhus i en separat brandcell eller utomhus. Lösningarna är mellan 0,5-1 C beroende på era behov.

Kontakta oss om energilager

Stärk elnätet med energilager för infrastruktur

Vi erbjuder energilager för infrastruktur från noga utvalda leverantörer. Inom infrastruktur är de främsta användningsområdena idag att sälja stödtjänster och förbättra elnätets överföringskapacitet, särskilt för elnätsägare. Energilager spelar en nyckelroll i att stärka elnätet och möjliggöra en smidigare och mer effektiv energiöverföring, samtidigt som de genererar intäkter genom försäljning av stödtjänster till elnätet. Detta bidrar till att öka pålitligheten och hållbarheten för infrastrukturen och möter samtidigt de växande energibehoven.

Rexel erbjuder modullära lösningar från 1 MW/MWh och uppåt, lösningar är mellan 0,5-1 C beroende på era behov.

Kontakta oss om energilager

PHOTO 2023 09 19 16 50 26
Varför Lagring

Försäljning av stödtjänster med energilager för privatmarknaden

Vi tillhandahåller energilager för privatmarknaden från utvalda leverantörer. För privatmarknaden är det vanligaste användningsområdet för energilager idag:

  • Försäljning av stödtjänster
  • Ökad egenanvändning av solel, elprisarbitrage
  • Ö-drift (drift av en avgränsad del av ett elnät utan förbindelse med omgivande elnätsområden)

Energimarknadsinspektionen har beslutat att alla elnätsföretag i Sverige ska ha infört en ny prismodell baserad på effekttariffer senast 1 januari 2027. Vi har lösningarna för er som vill ha ett energilager till en specifik uppgift såsom stödtjänster men även lösningarna för er som vill ta ett helhetsgrepp om sin energianvändning och optimera den.

Kontakta oss om energilager

Senaste artiklar