Hoppa över och gå till innehåll
Belysning

Energieffektiv belysning för en hållbar fastighet

Genom att analysera anläggningar och göra kloka investeringar kan energikostnaderna minskas och underhållskostnader optimeras. Vi på Rexel är experter på belysning och hjälper dig gärna med en inventering som ett första steg mot en hållbar fastighet.

Belysningslösningar för olika miljöer och behov

Inomhusbelysning

Inomhusbelysning

Ljussättningen spelar en viktig roll för att skapa en välkomnande atmosfär. Vi på Rexel hjälper till att analysera och installera rätt belysning baserat på yta och behov. 

Utomhusbelysning

Med utomhusbelysning på rätt plats skapar du en tryggare och mer säker utomhusmiljö. Vi vänder oss till dig som vill skapa en tryggare omgivning. 

Hållbarhet

Hållbar och effektiv belysning

Genom att analysera anläggningar och göra kloka investeringar och förändringar kan kostnaderna för energi och underhåll bli lägre och optimeras. 

Rådgivning och kontakt

 

Med fokus på

Hållbar och effektiv belysning

Belysning är en stor del av din energikostnad

I snitt kostar elektricitet i en fastighet 100 kronor per kvadratmeter och år. En fjärdedel av den kostnaden går till belysning. Med energieffektiv belysning och modern fjärrstyrning kan du minska belysningskostnaderna med upp till 90%.

Kontakta oss så hjälper vi dig rätt i valet av belysning för din fastighet.

Belysning Fastighet Kostad
Belysning Rexolution Kontor

Rätt belysning – för människa och klimat

Våra experter ser till att du får optimal belysning för den yta som ska lysas upp. Tillsammans med professionella installatörer ser vi till att den placeras rätt och att val av armatur är baserat på dina behov.

Vi är med och hjälper dig att nå uppsatta miljömål för att skapa en hållbar fastighet, både utifrån klimat och människa.

Minskad förbrukning av energi – nytta till annat

Vi hjälper dig att kapa topparna i din elförbrukning så att du kan frigöra el i din fastighet som du istället kan använda till exempelvis att ladda elbilar. Och det finns roligare sakar att lägga pengar på än elräkningen.  

Vi på Rexel är experter och har en lång erfarenhet inom området belysning, vi hjälper dig på resan mot en ljus framtid. 

Energi Till Annat
Foto: Garo

Hur har andra gjort?

Hur ser resan mot en energieffektiv fastighet ut, och hur har belysning påverkan på denna resa? Läs mer i något av våra kundcase nedan.

Spara pengar och minska miljöpåverkan

Mot en ljusare framtid

Vi har sparat 70 procent av energin och fått bättre belysning

Belysningen påverkar vår arbetsmiljö och genom rätt belysning ökar trivseln och produktiviteten på arbetsplatsen. Genom att byta ut belysningen i produktionsanläggningen, har Part Construction i Kalix sparat 70 procent av energin och fått ett bättre ljus än tidigare. Läs mer om Part Construction hos Rexel.

Följ med in när vi träffar Anton Lundholm, Part Construction, Dennis Säfström, Elektrikergruppen i Norr och Nicklas Granberg, Rexel.

Hela filmen hittar du på vår Youtube.

UV-C stråling renar lokaler

Med hjälp av UV-C-strålning kan lokaler bli rena från virus och bakterier. På bara några minuter renas luften och i lokalen. Vår nyöppnade butik i Örnsköldsvik har installerat tekniken, följ med Nicklas Granberg, Regionsäljare belysning på Rexel.

På Rexel Sveriges Youtube-konto kan du se en film från butiken i Ö-vik där Nicklas och Olov Nordin, Butiksansvarig visar oss hur tekniken fungerar och även andra av våra filmer.

Energieffektiv belysning för en hållbar fastighet
Belysningen har stor påverkan på hur vi upplever vår vardag, vare sig det är inomhus eller utomhus. Dessutom utgör belysning en avsevärd del av fastighetens kostnad. Vänd dig till Rexel för alla dina frågor om belysning, vi är experter.
Projektering av ny belysning
Utvärdering av befintlig belysning
Rådgivning
Flerbostadshus
Industri/lager
Skola/kontor
Sport/fritid
Utomhusmiljö
Annan miljö
Handel/butik
Tack!
Du kommer att få en bekräftelse per mail på informationen du har delat med oss, vi kommer snart att kontakta dig för vidare samtal.

Vänliga hälsningar,
Rexolution
Relaterat innehåll

Belysning för dig

Investeringstips

Ta rätt beslut om belysning för din fastighet med investeringstips från Agne Skoog, projektör i energibelysning på Rexel.

Belysningsbesparing

Rexels egen Håkan Pettersson, Försäljningschef Regionsäljare Belysning på Rexel delar med sig av ett räkneexempel.