Hoppa över och gå till innehåll

Rexel Sverige AB och Ngenic AB har tecknat samarbetsavtal

Med gemensam kraft möter man behovet av individuell mätning och debitering (IMD) för fastighetsägare på den svenska marknaden.

En nyckel till effektiva, lönsamma energisystem i våra fastigheter stavas IMD (individuell mätning och debitering). IMD bygger dessutom en grund för energiomställningen i fastigheten.

Huvudskälet till att installera IMD är oftast att sänka fasta kostnaderna genom abonnemangsomläggning eller för att bättre kunna tillgodogöra sig egenproducerad el från t. ex. solceller.

Rexel Sverige och Ngenic AB har den 15 juni 2023 tecknat ett samarbetsavtal. Vi ser en gynnsam timing för att fördjupa vårt samarbete och förenkla för flerbostadsfastigheter att energieffektivisera.

- Det här är ett naturligt nästa steg för Ngenic för att möta det kraftigt ökande behovet av våra produkter och tjänster för mätning och energioptimering. Rexel är ett fantastiskt företag och vi ser verkligen fram emot att möta marknaden som partners, med Rexels breda kunskap inom energiområdet och starka rikstäckande försäljnings-, leverans- och installationsnätverk ser vi att det här är en ”perfect match” säger Ngenics VD Björn Berg.

Ngenics produkter och tjänster kommer att ingå i Rexels digitala tjänsteerbjudande.

- I en tid där fokus på energikostnader och behov av snabb omställning är högaktuell är det viktigt för oss att jobba med partners som Ngenic för att stärka vårt erbjudande och stödja våra kunder med smarta energilösningar, förklarar Jörgen Lundgren, chef för Digitala Tjänster & Innovation på Rexel.

Kort om Ngenic

Ngenic är ett ledande energiteknikföretag som arbetar med digitalisering och effektivisering av energisystem, med energiföretag, fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och villaägare som kunder. Produkterna och systemet möjliggör ett mer kostnadseffektivt utnyttjande av befintlig infrastruktur i el- och fjärrvärmenät samtidigt som kundvärdet av energileveransen ökar.

Energieffektiviseringsföretagen (EEF) utsåg Ngenic till Årets framtidsföretag 2019. Huvudkontoret ligger i Uppsala. Ngenic är noterat på Nasdaq First North Growth Market (ticker: NGENIC). För mer information, besök: www.ngenic.se Ngenics Certified Adviser är Redeye AB

Jörgen Lundgren
Head of Digital Services & Innovation
Rexel Sverige AB

Jörgen Lundgren

Relaterad läsning

Ta kontroll över energin i din fastighet

Med dagens elpris ser man att en investering av IMD lönar sig på 2–4 år. Nyckeln till en lönsam investering i solenergi.