Hoppa över och gå till innehåll

”Rexolution passar oss väldigt bra”

Är man anställd eller kund på trävaruföretaget Derome behöver man inte ha räckviddsångest. Det finns gott om elbilsladdare på företagets alla byggvaruhus och kontor och man kopplar enkelt upp sig mot Rexels laddningstjänster i Rexolution när man ska ladda elbilen.

Det familjeägda trävaruföretaget Derome växer så det knakar. Företaget har sitt fokus i västra och södra Sverige, men finns representerade över hela landet. För Derome är hållbarhet viktigt, både när det gäller de produkter man tillverkar och säljer och hur företaget bidrar till samhället. Därför uppmuntrar man alla medarbetare som har tjänstebil eller förmånsbil att välja laddbara fordon.

– När en så här så här stor aktör inom trä- och byggindustrin tar det här klivet sänder det en stark signal om den stora omställning mot en elektrifierad bilflotta som vi går emot, säger Håkan Hedberg, VD för Rexel Sverige.

För att slippa bekymmer med räckvidd har Derome installerat gott om laddare på alla platser där man finns. Alla butiker har minst två laddpunkter och på huvudkontoret finns i dagsläget 72 laddpunkter installerade. De är uppkopplade mot Rexels laddsystem Rexolution som är en helhetslösning där allt ingår: installation, app för att starta och stoppa laddningen, betalsystem och support dygnet runt.

Långsiktig partner inom elbilsladdning 

Patrik Vendelskulle är fastighetsansvarig på Derome och berättar att han granskade marknaden noga innan han bestämde sig för Rexolution. Det finns numera många olika aktörer och han menar det är viktigt att veta att man har en partner som är långsiktig. 

– Vi frågade brett och gjorde en noggrann utvärdering av de alternativ som finns på marknaden. Vi har en lång relation till Rexel och det kändes tryggt att anlita dem, Rexolutions lösning passar oss väldigt bra. En fördel är att vi kan använda samma lösning, en tagg, som vi har för vårt larm- och passersystem. Det förenklar för våra medarbetare eftersom de slipper ha en separat login när de ska ladda bilen, och skulle man ha glömt taggen så kan man använda appen.  

Daniel Gustafsson Nilsson från Elmontage i Falkenberg är en av de experter på laddsystem som gjort installationerna. 

– Det har gått jättebra med alla installationer. Det har varit bra kommunikation med alla inblandade: Patrik som ansvarade centralt på Derome, de som är lokalt ansvariga på varje Derome-filial och med Rexel.  

Så fungerar elbilsladdning med Rexel:

  1. Fastighetsägaren kontaktar Rexel (via telefon, mejl eller webben) och berättar vilka behov de har av elbilsladdning.
  2. Vi på Rexel kontaktar en lokal elinstallatör eller en av våra partners.
  3. Tillsammans med installatören gör ni upp om tid och plats för installation. Fotografera gärna anläggningen för att underlätta projektering.
  4. Välj abonnemang och tillval som passar din anläggning.
  5. Strömmen kan behöva brytas en kort stund, så fundera ut en lämplig tid för installationen.
  6. När installationen är klar bokar installatören tid med teamet på Rexel och tjänsten driftsätts tillsammans med installatör och kund.
  7. Efter driftsättning så aktiveras Rexolutions tjänst och support som är tillgänglig dygnet runt.
  8. Nu är det bara att ladda!

Läs mer om elbildladdning här! 

Så fungerar det

Text: Petra Lodén Foto: Fredrik Redelius Illustration: Christina Andersson 

Artikeln är skriven för Connect nummer 2, 2021 

Fakta

Om Derome

Derome grundades 1946 när snickaren Karl Andersson hjälpte grannarna i Derome att göra plankor av sitt timmer. Idag är Deromekoncernen Sveriges största familjeägda träindustri med flertal sågverk, husfabriker och produktionsanläggningar över hela landet, samt drygt femtio bygghandlare. Företaget har cirka 2 500 anställda och växer. Målet är att 2030 vara klimatneutrala och dubbelt så stora som idag.