Hoppa över och gå till innehåll

Den gröna revolutionen är här.

När efterfrågan på solcellsanläggningar fortsätter att öka. Gör ditt tak till en inkomstkälla med Rexel.

55 000 solcellsanläggningar installerades i Sverige 2022. Har du påbörjat din energiresa?

Med energikris och energipriser som ligger på nivåer vi aldrig sett förr, förstår vi det höga trycket på energimarknaden och i synnerhet solenergi. Enligt Energimyndigheten, installerades 55 000 nätanslutna solcellsanläggningar i Sverige under 2022. Tillsammans har de en effekt på ca 800 MW. Det är en ökning med närmare 50 procent mot föregående år. Och solel beräknas att fördubblas under de närmaste två åren.

Låt taket på din fastighet bli en stabil inkomstkälla med hjälp av att installera solcellspaneler. Genom en sådan installation, påverkas du inte i samma utsträckning av de föränderliga elpriserna på marknaden. Som en av världens ledande distributörer av bland annat solenergilösningar, har Rexel en nyckelroll i energiomställningen. Våra projektörer gör ett platsbesök hos er, går igenom förutsättningarna för just er fastighet och tar fram ett förslag på placering och investeringskostnad för anläggning och installation.

Rexels energikalkylator
Som ett första steg på din energiresa: testa vår energikalkylator och räkna ut dina egna förutsättningar för att göra ditt tak till en inkomstkälla.

 

5 anledningar att välja Rexel som din trygga partner under din energiresa

 • Global erfarenhet och expertis
  Rexel har lång och global erfarenhet och expertis inom området förnybar energi och solcellsteknik. Genom vår expertis, tillsammans med de produkter och tjänster vi tillhandahåller, hjälper vi våra kunder att driva verksamheter på enklare, effektivare och mer hållbara sätt.
 • Helhetslösningar
  Rexel erbjuder inte bara produkter utan helhetslösningar för bland annat solcellsanläggningar, IMD, elbilsladdning och lagringslösningar. Energisystemet hänger ihop och varje del är beroende av varandra. Därför finns vi med som en trygg partner under hela energiresan, från första kontakt till installation och driftsättning.
 • Kvalificierade produkter
  Rexel samarbetar med kvalificerade leverantörer och erbjuder högkvalitativa produkter för solcellsanläggningar och andra energilösningar.
 • Support och service
  Vi garanterar trygga installationer genomförda av våra kompetenta samarbetspartners, tillsammans med support från experter på Rexel för att hitta rätt lösningar och produkter. Både före, under och efter installation av din energilösning. 
 • En trygg partner
  Rexel är en etablerad global aktör inom elbranschen och har en pålitlig närvaro på marknaden. Vi är din trygga partner både i dag och i morgon, och har den expertis, resurser och nätverk för att möta dina behov.