Hoppa över och gå till innehåll

Rexel Sverige AB och Ngenic AB inleder samarbete

Rexel Sverige AB och Ngenic AB har tecknat inköpsavtal och ett Letter of Intent mot bakgrund av att man ser stor potential i ett samarbete. Företagen ser att man har stora möjligheter att gemensamt möta behovet av individuell mätning och debitering (IMD) för fastighetsägare på den svenska marknaden.

- Det här är ett naturligt nästa steg för Ngenic för att möta det kraftigt ökande behovet av våra produkter och tjänster för mätning och energioptimering, Rexel är ett fantastiskt företag och vi ser verkligen fram emot att möta marknaden som partners, med Rexels breda kunskap inom energiområdet och starka rikstäckande försäljnings-, leverans- och installationsnätverk ser vi att ”det här är en perfect match” säger Ngenics VD Björn Berg.

Ngenics produkter och tjänster kommer att ingå i Rexels digitala tjänsteplattform.

- I en tid där fokus på energikostnader och behov av snabb omställning är högaktuell är det viktigt för oss att jobba med partners som Ngenic för att stärka vårt erbjudande och stödja våra kunder med smarta energilösningar, säger Jörgen Lundgren, affärsutvecklingsansvarig för nya digitala tjänster på Rexel.

- Ngenics produkter och tjänster för IMD kompletterar Rexels redan breda produkt- och tjänstesortiment inom solenergi och elbilsladdning. Det stärker Rexels erbjudande inom områdena till bostadsrättsföreningar, samfälligheter och företag, säger Christoffer Löfquist produktchef för solenergi och elbilsladdning på Rexel.

Samarbetet lanseras i veckan på Stockholm Smart City Live på Kistamässan den 11-12maj.

Om Ngenic

Ngenic är ett ledande energiteknikföretag som arbetar med digitalisering och effektivisering av energisystem, med energiföretag, fastighetsägare, bostadsrättsföreningar och villaägare som kunder. Produkterna och systemet möjliggör ett mer kostnadseffektivt utnyttjande av befintlig infrastruktur i el- och fjärrvärmenät samtidigt som kundvärdet av energileveransen ökar. Energieffektiviseringsföretagen (EEF) utsåg Ngenic till Årets framtidsföretag 2019. Huvudkontoret ligger i Uppsala. Ngenic är noterat på Nasdaq First North Growth Market (ticker: NGENIC). För mer information, besök: www.ngenic.se