Hoppa över och gå till innehåll
Stor satsning på laddstationer

Klimatsmart med Derome

Inspireras av Derome och Rexolution samarbete för klimatsmart installation av laddstationer

Derome och Rexolutions laddlösning

Derome, som är Sveriges största familjeägda träindustri, har valt Rexolution till att förse sina olika fastigheter med laddpunkter. Nu kommer alla anställda, kunder och besökare kunna ladda sina elbilar på Deromes alla byggvaruhus och kontor.

Samarbetet mellan Derome och Rexolution är ett bra exempel på hur ett företag snabbt kan etablera ett omfattande laddnätverk, som är till nytta för både egna medarbetare, besökare, boende och inte minst för miljön.

– Att vi kunde koppla laddfunktionen i Rexolution till vårt befintliga larm- och passersystem gjorde beslutet enkelt, säger Patrik Vendelskulle, fastighetsansvarig Derome.

Framtidssäkra en elektrifierad bilflotta

Det blir 126 stycken laddpunkter som kopplas upp i och med den pågående etappen och man fortsätter att bygga ut laddinfrastrukturen på Deromes fastigheter under de kommande åren.

– När en så här så här stor aktör inom trä- och byggindustrin tar klivet sänder det en stark signal om den stora omställning mot en elektrifierad bilflotta, som vi går emot, säger Håkan Hedberg, VD för Rexel Sverige.
Ökat intresse för laddlösningar

Klimatsmart samarbete

Daniel Gustafsson Nilsson från Elmontage i Falkenberg AB som är experter på laddboxar har installerat. Han berättar att den största utmaningen har varit projekteringen av varje ställe. Dock så har Derome varit väldigt bra i sitt bemötande så installationerna har gått snabbt och problemfritt.

– Samarbetet med Rexel har fungerat exemplariskt. Vi har bollat frågor fram och tillbaka och det har aldrig varit några problem. Vad gäller elbilsladdnings-uppdrag märker vi ett ökat intresse på privatsidan men även från företag och bostadsrättsföreningar, berättar Daniel Gustafsson Nilsson.

Det är flera elinstallatörer som jobbat med installationerna på Deromes byggvaruhus, Fyrstads El har också gjort installationer i bland annat Landskrona.

Kalkylera själv!

En viktig del i arbetet är att skapa sig uppfattningen om vad man kan tjäna och vad det kostar att göra en grön omställning. 

Experimentera gärna med din egen kalkyl.

Rikstäckande helhet

Vi har Sveriges största rikstäckande nätverk av utvalda ledande, lokala installatörsfirmor. Tillsammans erbjuder vi unika helhetslösningar och kundupplevelser, allt från produktval, offert, installation, driftsättning, tjänstehantering, kvalitetssäkring, service och underhåll.

Kontakta oss gärna om du har frågor!

Förnybar framtid

Ett hållbart energisystem består av många komponenter. Solenergi, lagring, energieffektiv belysning och elbilsladdning. En förnybar framtid innebär i korthet att de flesta av landets fastigheter exempelvis kommer behöva anpassas med smart elbilsladdning.

Läs mer om förnybart på energimyndigheten

Elektrifierad framtid

Baserat på dina förutsättningar och behov kan vi enkelt räkna ut vad du kan tjäna på att erbjuda elbilsladdning i din fastighet. Du får också information om hur många laddstationer din fastighet behöver om du testar vår kalkylator.

Läs mer här på rexolution.se/elbilsladdning

Elbilsladdning - så går det till

I takt med att antalet elbilar och laddhybrider ökar, så ökar även behovet av laddning. Rexolution hjälper dig som har en fastighet att komma igång.

Finansiera din laddinstallation

Goda finansieringsmöjligheter gör det enklare att ta beslut om en investering av laddboxar och laddstolpar.

Rexolution fokuserar på summan av alla lösningar

En grön helhet. Laddning, lagring, energieffektiv belysning och solenergi sitter ihop i ett nytt grönt energisystem i morgondagens fastigheter.

- På Rexolution tror vi att vi är i första fasen av nyelektrifiering av Sverige, säger digitala chefen Anna-Karin Lindblom. Det är summan av alla lösningar som ger poäng när man bygger för framtiden.

Dessutom är det viktigt att alla delar i denna helhet nås genom smidiga digitala gränssnitt.

Rexolution 00045