Hoppa över och gå till innehåll
För dina behov

Så fungerar elbilsladdning med Rexolution

Rexel har utvecklat Rexolution, marknadens kanske smidigaste och säkraste system för att hantera elbilsladdning i fastigheter. Och allt digitalt så klart. Antalet elbilar och laddhybrider på de svenska vägarna ökar stadigt och därmed växer också behovet av att kunna ladda sin elbil – på jobbet, via sin bostadsrättsförening eller när man åker och handlar i ett centrum.

Vi hjälper dig hela vägen

Via Rexolution erbjuder vi en trygg lösning med allt från förstudie och installation till administration, kundtjänst, service och support samt underhåll. Kort sagt ett ”nyckelfärdigt” system för elbilsladdning i alla typer av fastigheter. Dessutom skapas det omgående en ny intäktskälla för fastigheten samtidigt som både tillfälliga besökare och fasta hyresgäster får ta del av en förbättrad, miljövänlig service.

Räkna hem din investering

Att räkna hem din investering i elbilsladdning blir en enkel match. Redan vid 15 % användning av varje laddpunkt (laddstolpe/laddstation eller laddbox) når du generellt ”break even” inom bara två år. Samtidigt har vi respekt för att det kan innebära stora investeringar och därför har vi tagit fram olika finansieringslösningar för dig som fastighetsägare.

Så fungerar det - steg för steg

Behovsanalys 

Vi börjar med att ta reda på vilka förutsättningar som finns och vilka behov dina hyresgäster har. Tillsammans tar vi sedan fram en kalkyl över dina intäktsmöjligheter givet olika scenarion. Du kommer klart och tydligt att se storleken på din investering och hur snabbt du kan räkna hem. Detta för att du ska få ett så bra beslutsunderlag som möjligt.

Fysiska förutsättningar

Därefter tar vi reda på de fysiska förutsättningarna: Hur många potentiella laddplatser har du? Hur mycket energi kan din fastighet sälja? Var är elcentralen placerad och hur ska installationen se ut? När vi tillsammans kommit fram till en lösning som passar de behov som finns och du bestämt dig är det dags för installationen.

Driftsättning och digital plattform

Nästa steg innebär att våra certifierade installatörer driftsätter själva laddstolparna/laddboxarna och aktiverar användarna (dina hyresgäster). Vår digitala plattform ger både dig och dina hyresgäster tillgång till det ni behöver – snabbt, enkelt och överskådligt. Vår kundtjänst finns alltid till hands för support, både från dig och dina hyresgäster.

Nyheter