Hoppa över och gå till innehåll

5 enkla tips - elbilsladdning för din BRF

Vi vet att behovet av att ladda sin bil ökar och att fler och fler efterfrågar platser för laddning, genom att erbjuda laddplatser blir er bostadsrättsförening mer attraktiv och värdet på bostäderna kan öka.

Tvekar du fortfarande på om elbilsladdning verkligen är något för din bostadsrättsförening? Sluta med det, snart är det ett måste-ha. Philip Miletti, försäljningschef E-mobility på Rexel tipsar om vad du som sitter i styrelsen i en bostadsrättförening bör tänka på när du planerar att installera elbilsladdning. Och framförallt, hur kan du ta betalt. 

5 enkla tips - Så kommer din BRF igång och tar betalt för elbilsladdning 

  1. En investering i laddinfrastruktur för elfordon gör att ni blir en mer attraktiv bostadsrättsförening, och höjer värdet på bostäderna.  
  2. Även om det är få av de boende som idag kör elbil så pekar alla prognoser på att antalet elbilar ökar så att investera i laddstolpar innebär att ni framtidssäkrar föreningen.  
  3. Kolla vilket behov de boende har idag och vilka parkeringsplatser som kan omvandlas till laddplatser. Ta höjd för att behovet kommer öka. 
  4. Jämför priser, och ha koll på totalkostnaden för allt: hårdvara, installation, drift, underhåll och service.  
  5. Välj en leverantör som erbjuder en komplett tjänsteleverans som inkluderar lastbalansering och automatiserad debitering, på så vis ni får en smidig lösning och behöver inte bekymra er för extra arbete och kostnader. 

Artiklar om elbilsladdning

Läs mer om hur andra har gjort