Hoppa över och gå till innehåll
Elbilsladdning

Så tar du rätt betalt för elbilsladdning

Har du som fastighetsägare eller företag tagit beslut om att installera laddplatser för boende, anställda och-/eller besökare? Då är det läge att fundera på finansiering och betalning.

Laddplatser är något som är högaktuellt just nu, allt fler skaffar eldrivna fordon och behovet av att kunna ladda hemma, på jobbet och ”på vägen” är större än någonsin. Vi på Rexel har tagit fram Rexolution laddtjänst, en komplett tjänst för elbilsanläggningen. Till tjänsten finns abonnemang i tre utföranden som väljs baserat på beläggning och förbrukning (kWh). Till samtliga abonnemang tillkommer en rörlig kostnad på 10, 15, eller 20%.

  • Rexolution GO - 29 kr per månad per uttag 
  • Rexolution MIX - 69 kr per månad per uttag 
  • Rexolution VOLUME - 99 kr per månad per uttag 

Till alla abonnemang kan du även göra tillval för publik laddning exempelvis besökande gäster (+ 20 kr per månad per uttag) och göra tillägg för årlig service av din laddanläggning.  

Betalning per förbrukning säkerställer att ni som BRF eller företag får rätt betalt för den laddning som förses. Som ägare till anläggningen får du en tydlig kontroll över energiförbrukning och effektuttag och kan tillexempel bestämma att en laddplats bara få ett visst uttag i kilowatt. När du ser hur mycket energi som gåt åt för laddning bli det därför enklare att ta rätt betalt.  

Ladda när det är som billigast  

Eftersom elpriserna just nu skiljer enormt runt om i landet och när på dygnet man behöver energin kan det vara en god idé att komplettera sin laddanläggning med energilager. Med ett energilager kan du köpa el när det är billigare och använda när priset går upp. På så vis samlar du enkelt upp energin och fördelar ut den för att undvika de högsta topparna i elpriset. Läs mer om energilager här.  

Läs mer om elbilsladdning